Aarhus Universitets segl

Deltagere

Interne medlemmer fra Aarhus Universitet

Forskning

Lise er leder af Center for Museologi og afdelingsleder for Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hun er lektor i kunsthistorie og museologi og forsker bl.a. i digital teknologi i museumsformidling samt køn og museer. Hun leder forskningsprojektet “Gender as cultural heritage in Danish museums: pilot based on web scraping of online communication” støttet af AUFF Nova, og er medlem af Slots- og Kulturstyrelsens Museumsråd.

Forskning

Ane er professor i Museologi på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Medlem i og initiativtager til en række tværfaglige og tværinstitutionelle forskningsprojekter, senest et DFF-støttet forskningsnetværk om kulturel bæredygtighed. Herudover har hun været redaktør på og skrevet i flere antologier om museologi. Ane underviser i en række fag på museologi og kunsthistorie og forsker i kunst efter 1950, i museumshistorie, i formidlingsdidaktik, læringsteori, udstillings- og institutionsanalyse, museologiske teorier og metoder samt i digital museologi. Hun har omfattende erfaring med at vejlede specialestuderende og ph.d.’er inden for kunst og museologi i samarbejde med museer.

Forskning

Vinnie er klassisk arkæolog, leder af Antikmuseet og Sapere Aude forskningsleder af FKK-projektet MINERVA. Hun forsker i nutidsforståelser af antikken, i græsk arkæologi samt i museer og deres kommunikation. 

Forskning

Lisbet er lektor i kunsthistorie på Aarhus Universitet. Hun har publiceret i en række internationale udgivelser og tidsskrifter med udgangspunkt i den tidlig moderne periode i Europa med fokus på temaer som materialitet, billedteori, naturfilosofi og samlinger. I årene 2019-2022 har hun været forskningsleder på det tværfaglige projekt Digital Kunsthistorie: Maleri, materialitet og metode i samarbejde med Statens Museum for Kunst, finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond og Ny Carlsbergfondet. Lisbet Tarp underviser på fagene kunsthistorie og museologi. Medlem af styregruppen for IT-vests særlige interessegruppe for musiske og æstetiske fag, som bidrager til at udvikle digital dannelse i undervisning på tværs af folkeskole, gymnasium og videregående uddannelse. 

Forskning

Edwards forskning fokuserer på barokken i middelhavsområdet med særlig fokus på Spanien og Italien i det 16. og 17. århundrede. Han har beskæftiget sig med en række emner herunder voldelighed, hud, opfattelser af følelser, karikaturer og grimhed. Før han kom til Aarhus Universitet, underviste han i kunsthistorie på Durhams Universitet i England og arbejdede seks år som museumsinspektør i USA, England og Spanien.

Forskning

Panagiotis er adjunkt ved Afdelingen for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hans forskning fokuserer på historien og teorier om den moderne og nutidige arkitektur med særlig fokus på Le Corbusiers arbejde. Han har forsket i emner som standardisering, arkitektoniske kopier og fritidens arkitektur. Han har tidligere arbejdet som arkitekt og undervist ved Oslo Universitet og det Nationale Tekniske Universitet i Athen.

Forskning

Sally har en master og en ph.d. i Museologi fra Aarhus Universitet og forsker i lærende partnerskaber og formelle og uformelle læringsmiljøer. Hun har erfaring inden for forskningsdesign, fundraising, evaluering og skriftlig og mundtlig formidling samt projektudvikling, -ledelse og -styring. Hun har været initiativtager til og leder af nationale og internationale projekter, samarbejder og netværk. Sally er ligeledes initiativtager til og leder af Foreningen intrface.

Forskning

Ane Kirstine er postdoc på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hun forsker i tekstil som medium i kunst- og billedhistorien, og hendes ph.d.-afhandling omhandlede tekstils rolle i og virkning på senmiddelalderlig religiøsitet. Hendes nuværende forskning fokuserer på det vævede materiale og væven som billedgenererende maskine. Hun har desuden undervist i Kunsthistorisk videnskabsteori, Visuel teori, Billed- og designanalyse og Visual Analyse og Metode 1 på kunsthistorie.

Forskning

Christiane er postdoc ved Æstetik og Kultur, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Hendes primære forskningsfelter er inden for kulturinstitutioner (primært museer), formidling, deltagelse og kulturelt medborgerskab. Aktuelt er hun tilknyttet forskningsprojektet BØV, der er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Det Kongelige Teater om børns møde med den nationale kulturarv. Christiane er ligeledes tilknyttet Center for Kulturevaluering på Aarhus Universitet.

Forskning

Gertrud er postdoc på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi og Skovgaard Museet. Med baggrund som ph.d. i corporate communication, MA i visual kultur og cand. mag. i medievidenskab undersøger hun det lokale kunstmuseum som platform for sociale fællesskaber. Hun forsker i museer fra et stakeholder-, organisationsidentitets- og kommunikationsteoretisk perspektiv. Hun har tidligere arbejdet med strategisk planning for brands samt med undervisning, vejledning og som censor på universitet.

Forskning

Jakob er ph.d. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet og postdoc-stipendiat ved Aarhus Universitet i samarbejde med museet KØN. Hans forskning fokuserer på hverdagens visuelle kultur, billeder af børn og semiotikkens og psykoanalysens relevans for kunsthistorie og billedanalyse. I 2020 udkom hans første bog Barnestreger – Køn og seksualitet i børns tegninger ved Passepartout og KØN (dengang Kvindemuseet), hvor han samtidigt kuraterede udstillingen af samme navn.

Forskning

Kasper er postdoc på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi og er uddannet både inden for kunsthistorie og arkitektur. Han forsker aktuelt i følelser i kunsten, herunder i genremaleriet, og dette arbejde udmøntes bl.a. i udstillingen Da hverdagen stjal billedet på Nivaagaards Malerisamling. Han er bl.a. associeret medlem af CODART og arkitekt MAA. Kasper underviser på kunsthistorie i fag med fokus på bl.a. billedteori og rumanalyse. Han har lang undervisningserfaring fra både ind- og udland. 

Forskning

Mia er postdoc ved Afdeling for Kunsthistorie & Museologi, Skagens Kunstmuser og Johannes Larsen Museet. Hun forsker i kulturarvsformidling med særligt fokus på lyddesign og brugen af lyd på historiske museer og sites. Hendes postdoc projekt har særligt fokus på lyden som ressource i fortolkning og formidling af historiske kunstnerhjem. Hendes forskning er praksisbaseret og forankret i konkret formidlingsudvikling hos samarbejdsmuseerne. Mia har en baggrund i fotografi, visuel kultur og praktisk arbejde med kunstproduktion. Hun sidder i styregruppen for Dansk Netværk for Husmuseer og Dansk Center for Museumsforskning.

Forskning

Pernille, ph.d., er Forsker på Æstetik og Kultur, AU, tilknyttet Den Hirschsprungske Samling. Pernille forsker i feltet mellem kunst, videnskab og teknologi fra forskellige perspektiver. Aktuelt adresserer hendes forskning krydsningsfeltet mellem planter, kultur, kolonialisme og køn i 1800-tallets danske kunst i det Veluxfinansierede kollektive projekt Skjulte plantehistorier, ledet af lektor Anette Vandsø. Pernilles ph.d. og postdoc handlede om samtidskunst skabt med naturvidenskabelige teknologier. Det efterfølgende forskningsprojekt Urværker omhandlede kunst, der tematiserer tidslighed og det mekaniske urs historie.    

Forskning

Anastasia er ph.d.-studerende ved Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Her har hun undervist i kurset ’Cultural approaches to understanding the Middle East’. Hendes forskning fokuserer på visuel kunst og politiske aspekter af museumskommunikation og repræsentationer af kulturer indenfor samtidskunsten.

Forskning

Anne er cand.mag. i historie, direktør for Museum for Forsyning og Bæredygtighed og Ph.d.-studerende ved Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hendes forskning fokuserer på hvordan formidlingsmetoder påvirker tiltrækning og relevans for forskellige brugergrupper på museer, hvor resultaterne skal anvendes i udvikling af formidlingen på det nye Vildmosemuseum. Forskningsinteressen tager udgangspunkt i en optagethed af identitetsdannelse og museers påvirkning herpå.  

 

Forskning

Christine er ph.d. stipendiat ved Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. I projektet Samleren Rodin undersøger Christine Rodins fascination af antikken ved at forske i hans egen private samling af antikke græsk-romerske objekter og genstande fra Ægypten, Japan, Kina, Sydamerika, Mellemøsten og Indien. Forskningsprojektet vil øge forståelsen af, hvordan Rodin brugte antikken i sine værker.

Forskning

Katrine er ph.d.-studerende ved kunsthistorie, Institut for Kommunikation og Kultur og museumsinspektør ved Ribe Kunstmuseum. Ud fra en kønsteoretisk vinkel sigter hendes ph.d.-projekt mod at udfordre den kunsthistoriske kanon og skabe en ny forståelsesramme for danske, middelalderistiske værker fra perioden 1885-1937. Katrine er cand.mag.i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har tidligere arbejdet i Kunstforeningen Gl. Strand, på ARKEN og på Statens Museum for Kunst.

Forskning

Julie er ph.d. stipendiat ved Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hendes ph.d. projekt ’Antikken i det 21. årh. – hvordan?’ fokuserer på, hvordan antikken og Glyptotekets antikke samling kan aktualiseres og formidles på en relevant og vedkommende facon.
Ph.d.-projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet og gennemføres i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Glyptoteket.

Forskning

Tilde er ph.d.-stipendiat på Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi. Hendes ph.d.-projekt tager udgangspunkt i kunstneren Hans Smidth (1839-1917) samt metoder for reaktualisering i en kunsthistoriografisk og museologisk kontekst. Et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Museum Salling.  
Hendes baggrund er cand.mag. i kunsthistorie og museologi fra Aarhus Universitet. Hun har blandt andet arbejdet ved ARoS, Museum Jorn, Viborg Kunsthal samt som kunstfaglig museumsinspektør ved Museum Salling.

Eksterne medlemmer fra andre institutioner