Aarhus Universitets segl

Interview med Rikke Ruhe masterstuderende 2005-2007

"Som forholdsvist nyuddannet etnolog (2000/2001) og ung museumsinspektør på et stort og mangfoldigt museum som Frilandsmuseet har jeg efter de første hektiske og særdeles praktiske år i min ansættelse haft brug for at få slebet min museale faglighed og brug for at få kvalificeret viden om bl.a. ledelse, styring af forandringer og god kommunikation, både indadtil og udadtil på museet.

Det bliver mere og mere nødvendigt for museerne og deres personale at forholde sig til, at museer er komplekse og mangesidede organisationer, som har mange forskellige typer af opgaver, brugere og politiske dagsordener i spil - hele tiden. Jeg synes det er uhyre vigtigt at få så megen og så god inspiration og viden som muligt på alle de faglige felter, der kan være med til at gøre museerne til relevante, åbne og fremadrettede institutioner. Det er svært at klare ledelse, personalesager, administration eller PR- og kommunikationsarbejde, hvis man kun har sin faglighed fra et humanistisk studie at læne sig op ad.

Undervisningen på Masteruddannelsen giver mig et vigtigt og nødvendigt supplement til den museumsfaglige viden, jeg som etnolog besidder. Diskussionerne og arbejdet med forskellige teorier og indfaldsvinkler er med til at hæve mig op over min daglige praksis, og giver mig mulighed for at betragte mine praktiske problemer eller udfordringer i et nyt og mere overskueligt lys. Samtidig har man en rigtig god, kollegial erfaringsudveksling på holdet, som er med til at inspirere og udvikle de ideer, man arbejder med "hjemme" på museet."

Rikke Bengtha Ruhe, Museumsinspektør på Frilandsmuseet/Nationalmuseet

Læse interviewet med Rikke Ruhe i Danske Museer:
"Fra cigarkasseøkonomi til professionel økonomistyring" >>  side 1, side 2